Jegeniš Carp Podravina Cup #2

Nakon užas kola lige u miholjcu smo Puljić i ja se uputili na još malo horrorshowa u Koprivnicu tj točnije Jegeniš . Skup je na Šoderici u domu gdje smo bili više puita ali sam ja toliki kreten da nikad nisam zapamtio put pa prvo upoznajemo sve ljepote podravine prije nego smo nabasali na čekpoint .

Ima dvanaest ekipa i bit če ovo odličan trening pred kolo na Jegenišu 22.9.

Osobno sam malo skeptičan glede dobrog ribolova tog dana ali bar vrijeme obečava , oblačno i kiša možda pokrene koju štuku ili bandare kojih u jezeru ima stvarno puno ali uglavnom nedorasli za bodovanje na ligi .

Nosimo tri ultralight štapa i po jedan za štuku pošto je do sad na jegenišu realno štuka uvijek odredila pobjednika . U stari dio Jegeniša se ovaj put ne može ući i nekako mi to možda i paše , isto loši uvjeti svima pa kako bude .

Prvo startamo maksimalno u desno pored jednog drveta koje viri na sred vode ali oko njega je vrlo teško loviti . Dubina je prevelika za naših 10 metara špage na sidru pa prilazimo obali gdje su  drugi momci i djevojke . Nigdje ne vidim ulove , svi bacaju napeti ali prc milojka , kita .

Vozamo se u krug oko jezera i stajemo na svakom izglednijem mjestu , probavamo štuku i bandara dobit ali bez uspjeha  . Povremeno di koji bandar čvrkne po awaruni 1,5 inch koju bi trebao realno gutnut svaki ali … Do kraja ne uspjevamo imati griz štuke niti uloviti mjerskog bandara , samo male pizdice od 12 cm koje se ionako ne boduju niti na kupu niti na ligi . Voda je ljepa , topla i jalova . Ne paše nam ni malo ribolov na bistrim i dubokim jezerima .

Vidjeli smo dvije ekipe da su ulovile štuku ,a skonto sam da ni domači zapravo ne znaju gdje bi i kako bi nažalost .

Kup su organizirali pajdaši iz Carp Podravina koji su se svojski potrudili da sve bude kako spade ali na vodu nažalost nisu mogli utjecati .

Najbolji su bili ­:

Šima
Tomislav Šimunović
shima.dm@gmail.com