Flagman Cup 2019.

24.08. je bio rezerviran za Flagman kup koji se održavao na Rasinjipokraj Koprivnice . Stari drug Kuzma je uplivao u poslovne ribolovne vode i ovo mu je prva promocija tog tipa , a nadam se ne i zadnja .
Ove godine smo lovili več jednom iz čamaca na drugom kolu lige i uglavno poznajemo teren i tehnike za dobar plasman . Prije kupa naručujem dvi kese guma i jedan vobler da imamo s čim lovit prvih pola sata kada se bacaju isključivo Flagman varke i traži največi bass .
Krečemo nešto prije 5 ujutra i oko 7.mice smo na randevu pointu . Prijavljeno je 20tak ekipa od kojih su bar 15 ekipa vrlo dragi pajdaši , a prijavljen je i Bojs za kojeg uvjek glasam da če bit prvi pa nikad ne bude , ne zna jadan , jebiga .
Izvačimo brojeve za redosljed kretanja i mi vučemo 7micu što uopče nije tolko loše . Voda je niža za oko pola metra nego prije dva tjedna na ligi i vjerujem da če se riba malko drugačije pozicionirati . Startamo i tri ekipe se zaleču na gotovo isto mjesto gdje je moj konj za trku Bojs praktički izguran na lošiju poziciju udesno , nije ni čudo što nikad ne pogodim pobjednika bass lige .
Mi smo čopili mjesto isto kao na ligi , zasidrili se odlično . Mjesto nam sadržava potopljeni panj , kladu , dosta granja i poluotok od trske . Bojs je stao desno od nas u trstik gdje je zadnji put ulovljeno par riba ali ništa spektakularno . Ovaj put su u čamcu dva štapa od pola unce i dva od 3/4 unce , sve merički jednodjelni bass štapovi . Puljić kreče sa cranckom , a ja sa žutim Flagman pitonom . U prvih pola sata ribolova imamo oko 6 riba , sve na gumu koju uzimaju vrlo oprezno i kilavo . Na žalost nismo u konkurenciji za največu ribu pošto nam je največi 38 cm za razliku od Bojsovog 41 . Bojs lovi iznenađujuče dobro na tom mjestu , favoritsko od zadnji put ne radi toliko glede manjeg vodostaja , a nama su pomogli i Varaždinci koji su se zavukli unutra trstika sa kanisterom punim vinčeka te nam oslobodili mjesto sa kojeg smo tog dana digli oko bar 10 riba . Poslje pauze za mjerenje najece ribe i malo pelinkovca nastavljamo natjecanje i u 3 sata stružemo 18 riba uglavnom na gumu . tri velike čuvarice su oko čamca te kako je lagano restalo gristi odlučujemo da ih odemo izmeriti ne bili se mogli nesmetano vozikati po jezeru .

Bojs je lovio kako mi se činilo puno bolje od nas pa nakon mjerenja znamo da moramo dati gasa ako mislimo biti dobri . Vračamo se na staro mjesto koje još uvijek ne radi pa se pomičemo ljevo prema brani gdje snimam jedan ljep čošak u koji niko ne baca . Sidrimo se i na spinerbait od 5 grama kojeg sam napravio s ljubavlju baš za Rasinju dobivam vrlo brzo još 5 riba od koja su tri bila vrlo ljepih gabarita . Puljić je slabo bacao spinerbaite u životu , a sad mu je prva riba koju dobiva na njega bandar . Taj bandar nam je ujedno i jedina riba koja nije bila bass na natjecanju , nažalost nismo uspjeli čohnut ni jednu štuku koja bi nam donjela puno bodova za razliku od kratkih basseva .
još jednom se vračamo na početnu poziciju i uspjevamo dobiti još jednu ribu prije kraja natjecanja pa se vračamo na start izmjerit ribe i spakirati stvari . U konačnici smo ulovili 25 riba kao i Kalinići te dvije više od mog konja za trku Bojsa koji je danas bio na visokoj razini . Sve ribe smo ulovili na gumu ili na spinerbait za razliku od lige gdje smo sve dobili na cranck na istom mjestu samo sa višim vodostajem .
na proglašenju ispadamo 3. jerbo drug Bojs se nije zajebavo i lovio je samo velike ribe kao i Kalinići . 3. mjesto me realno veseli isto kao i prvo u ovako jakoj konkurenciji . Natjecanje je skupilo stvarno kremu Hr scene , falio je samo Pepać i Frog da bude još zajebanije !

Natjecanje smo odradili bez zajebancije i na nivou , to nam je več treče za redom da ništa nismo sjebali , vjerovatno smo u šli u rutinu koja če se nastaviti nadam se i dalje .
U rutini su i drugovi Česi i Ketiš također ! Ljudi bi ozbiljno morali uplatit kasko za natjecanja iz čamaca pošto su im postala opasna za život , nije da im brojim ali … Kup šoderica – riknio im čamac pa nakon zamjene i motor , Rapala cup – pukao cjeli čamac , Rasinja liga – slomljena dva štapa , Rasinja Flagman – Česi u vodi , a Mario skoro isto – spašavanje štapa iz vode . Gadno su se zamjerili sudbini i mi gledamo na natjecanjima biti što dalje od njih ! 🙂
Suma sumarum Flagman kupa je oko 250 riba , odlična atmosfera i prekrasno druženje sa dragim ljudima !

Šima
Tomislav Šimunović
shima.dm@gmail.com