banner

Četvrtak, 01 Rujan 2016 08:23

UltraLight

Napisao

I tako ,cijelo ljeto je proslo ,a graf vodostaja Drave izgleda ko kardio graf asmatičara koji pokušava trčati maraton. Povišeni vodostaj sam po sebi nije loš ali konstantni padovi i skokovi viši od metra su mi osobno najveca katastrofa, pogotovo što više nemam vremena za iči na vodu svaki dan i pratiti situaciju.

Kakogod, bilo mi je dosadno pa sam zaključio da bi najpametnije bilo uzeti UL štapič i otić se zajebavat sa sičom na pumpi .Dolazim na pumpu, milina, odmah vidim par dobrih balina kako krstare površinom i zaleču se u jato sitnih kedera, taman da stavim maleckog huddle minnowa. Staviču kitu, a ne varalicu, naravno da sam florokarbon i kopčice ostavio doma, a milki je roza da roziji nemože biti. Kresnio tomosakija i piči doma po FC i kopčice, usput trpam par malih kašikica i par mikro glavinjara. Naravno da je za deset minuta kolko mi je trebalo doma i nazad sve zauzeto, klinci pecaju babuške ,a balini raubaju. Jebiga ,otišo do Stare Drave.

Na Staroj Dravi za divno čudo voda doslovno ključa. Oko 30tak riba naganjuje kedere u čošku kod šlajza. Ima dosta sitnih i par starih macana koji dižu vodu s kederima poprilično u zrak. Dva sata sam stojo na suncu i provlačio sve favorite za jezerske baline, brže ,sporije ,superbrzo i supersporo...samo jedan stidljivi čvrk na awarunu od 1.5 '. Nije prvi put da idem ciljano na bolene po barama i ulovio sam ih određen broj ma kako bili zajebani za ulovit. Ovaj put ništa nije igralo. Jedno vrijeme se zabavljam sa idejom da odem doma po štap za mušičarenje i par streamera ali sam preljen.

Odlazim još jednom do pumpe i za čudo slobodno mjesto pored breze. Prvi zabac i jedan mališan, drugi i treči. Uglavnom su grizli ko na traci ali ni jednog velikog više nisam vidio, napapali se i izašli van iz uvale. Ovi mališi nisu bili dostojni borci za najlon 0.14 ,na otvorenu Dravu mi se nije išlo pošto sam  naravno na staroj uspio sjebat cijelu špulu milkija koji realno košta ko jeftinija rola.

UL ribolov je za ovu godinu za mene gotov kako mi se čini. Biču sreta ako uspijem napraviti jednu turu kajakom od Moslavine do Miholjca. Dravo nabijem te na vodostaj!

2016 09 01 08.17.38

 

 

 

 

Pročitano 773 puta
Više u ovoj kategoriji: « Tjedan somova DM Ribolov Cup 2016 »