banner

Utorak, 16 Listopad 2018 22:06

(U)Lajtiranje po Dravi

Napisao

Ultralajtiranje na Dravi mi uvjek nekako ima smisla sa klenovima i bolenima ali me zadnja epizoda sa debelim bandarima natjerala da odem opet i ovaj put ponesem teške ul jigove ma kako god to nakaradno zvučalo .Trpam glave od 7 -10 gr na 2 vmc udicama i awarune od 2’ te par gumica ne večih od 7 cm . Megabass hechet i Daiwa aegis će odraditi ostatak posla . Na daiwa jbraid 8 0,06 vežem metar i pol varivas light game fc-a u 7 lb jačini oliti 0,21 debljini .

Puljić prvi dobiva ljepog bandara , a meni je drago što su još uvijek tu makar manji nego zadnji put .

20181008 135430

Dobivam i ja jednog , a za njim i manjeg klena . Sića ljepo grize i što se mene tiče to su mi najopuštajuči ribolovi bez tenzija da sad “moram” nešto uloviti .

20181008 140253

Nakon par sitneži , malko veči otpor sa druge strane špage i smuđarak je izišao sa pet metara dubina na slikanje . Kontamo otići dalje i potražiti kakvu štuku na nešto solidniji pribor .

20181008 140820

Vozimo se uzvodno i prečačkavamo mirnjake bez nekog večeg uspjeha , tek nakon sat ipo imam griz koji nisam realizirao  pa ubrzo još jedan takav na istom mjestu , a da je treča sreča – bila je . Solidna štuka je stisnula Biwaa Tailgunr-a u beloj boji ko bombon .

20181008 150420

Usput Puljić je usliko ono što mi niko nije rekao ,a to je da sigurno čelavim i da se aerodrom za muve več nazire na vrhu glave . Pešonje jedni , smijali ste mi se iza leđa ! Izgleda da će mi uskoro doči na naplatu sva ona zajebancija sa proćelavim i čelavim drugarima , sreča da nisam još i debel , ko bi to izdržo !?

20181008 150408

Nakon štujke smo probali nest drkat sa vertikalom i smuđem ali smo više ličili na dvoje tinejđera koji se idu jebat prvi put pa smo brzo odustali i vratili se na početnu poziciju i izvadili l i ul pribor .

Ovaj put kačim malu glavinjaricu koju mi kednom dade  moj drug M.E.Kockar i koju čuvam ko oko u glavi jerbo nemam drugu . Ubrzo imam jednog malog smuđa koji otpada pred čamcem , a Puljiću zubata pizda odgriza silikonac u sekundi . Bacamo još malo i imam neko dešavanje i dižem malu mrenu na glavinjaru . Mrena je kapitalka od čitavih 20centi i uopče mi nije bilo jasno kako se zakačila uredno za usta pa sam ju htio pitati al je Puljić bio samnom u čamcu i bilo bi čudno da pričam sa ribom , da odgovori oba bi morali u ludnicu !

20181008 154239

Jebešga , bio je ljepo popodne na Dravi koje mo okrunili sa dva piva u domu pa svojim kućama !

Nakon dva dana sam imao ponovo sat-dva za potraćit na ribolov pa sam uzeo samo ul pribor i nakon pol sata bez griza mi nakon krače borbe zubata pizda pregriza tanki fc . majku joj njenu , naparkirala se točno na prelaz između dubine i slaganog kamena i rasteruje mi picaboce od riba koje me vesele .

Sutradan dolazim sa Iconicom i kao potporom Shukanom na koji stavljam ozbiljnu gumu i sajlu . Bacam tako po istom mjestu oko pol sata , mjenjam gume i dubokoronce kričavih boja al ništa , reko pizda sa zubima se odjebala negdje drugdje nakon drugog pirsinga .

A da nisam u pravu je pokazao Iconic več u prvom zabacu , govno zubato je stislo gumicu od 2’ nakon pol sata gledanja normalnih štučjih veselja . Jebem ti sreću usranu !

Granje iza i desno od mene ,a ribu jedva kontroliram laganim štapom i definitivno pretankom špagicom . Upetljava se u granje pa ju puštam da sama izađe iz njega , ide ispod čamca ,a motor spušten i ne ostavlja mi puno nade da če završiti u meredovu koji mi stoji ovaj put na gotovs . Napravila je kardinalnu grešku kad je ope htjela u isto granje , kupim ju meredovom ko G.Ivanišević nisku loptu i mojem veselju nema kraja . Pizda koja opstruira normalan ribolov je pala . Da je ista pokazuje arnica na pol usta i grass minnow od prekjuče dublje u ustima . Kontam par sekundi da je ponesem doma ali se sažaljavam pošto mi je priuštila više adrenalina nego Samanta Fox u Startovima iz kasnih 80tih .

20181013 1533390

Puštam je u nadi da če ovaj put promjeniti adresu pošto je definitivno ne želim vidjeti više na ovom mjestu . Slika nije nešto uspjela , savićev dres jednostavno razmuti svaku sliku i ni jednom nisam dobro ispo u njemu , jebiga !

Pročitano 560 puta