banner

Utorak, 04 Prosinac 2018 16:02

Tko rano rani - somina je !

Napisao
Jutro na Dravi Jutro na Dravi Tomislav Šimunović

Tko rano rani dvije sreče grabi . Stara poslovica koja uvjek stoji ali nažalost ne i u mom slučaju .
Jesenski ribolovi su mi se zbog posla mahom svreli na ustajanje u 4:30 ujutro pa na vodu i doma ili na kafu u 8 sati . Ova godina i nije baš nešto ni onima koji idu svaki dan pa malko bolje prate situaciju na vodi nego mi koji možemo svaki 3-5 dan na pecanje .
Drava je ove godine nevjerovatno okrenula sprudove , promjenila dubine , zakopala stare panjeve i otkopala nove , odnjela klade koje su bile dom smuđevima i odvratne je bjela kava boje . Nažalost vremena za eksperimentiranje i traženje novih pozicija jednostavno nemam da bi ozbiljnije lovio smuđa .
Puljić i ja se tako zaputišmo na suhopolje gdje se solidno lovilo na večoj vodi koja je u međuvremenu pala nekih metar i pol , tamo nisam bio dvije godine sigurno i jedva prepoznajem desni dio koji smo prvi napali po mrklom mraku . Od večih dubina ništa nije ostalo , samo jednomjerni pličak pa se polako selim na kanal na početku pašnjaka . Sa zorom se keder počeo dizati na površinu , a za kederom se diglo i nešto što ga jede . Kontam da smuđ ganja pri površini pa stavljam Smithwick rattlin rogue-a u ft boji nebili ga zajebao na ovoj muljavoj vodi . griz imam vrlo brzo i riba je samo krenula razvivši mi srednju trokraku kao da je od papira , ownerica br 6. je bila preslaba za vjerovatno soma kojeg je pogodila u gornju četku . Pomalo psujem i bacam dalje u nadi da nije bio sam na doručku . ni nakon pol sata se ništa ne događa pa se selim na drugi kamen i kačim DT slottera od 13 cm na 30 gr glavu i bacam koliko mogu na sredinu uvale gdje ima ozbiljnijih dubina oko 7-8 metara . kako je slotter bio dotako površinu , a ja jednom okrenuo shimano ultegru 3000 tako je štap bio u kifli , a riba krenula prema špicu kamena . Brzo namatam špagu i držim našpanano sve do granice pucanja i trčim po onom jebeno skliskom kamenju prema špicu pošto je baja ga očigledno odlučio zaobiči i otiči sa druge strane špornja gdje je šuma od potopljenog drveča . Zabija se pod sam špic kamena , a kad smo si bili na par metara , varka samo izlječe iz vode sa razvijenom VMC 9147bz 6/0 . pa mater mu jebem koliko moram imat nesreče da mi se isti kurac desi dva puta u pola sata , pa jebemu mater . Psujem ko kočijaš na vrhu kamena i vidim Puljića da ide do mene . Najrađe bi sada bacio štap u vodu i otišao doma jerbo mi je dosta lagano , ove godine samo drame na ribolovima od natjecanja do vrlo relaksirajučih ribolovaq kao danas . Stali smo još na prvom kamenu baciti koji put i tu dobivam smuđa na DMR classic-a koji je ove godine mi izronio kao varka koja je potepla skoro večinu smuđeva .

jasmukibr

Sad sam malko smireniji ali još uvjek pizdim zbog ona dva pedera koji ne znaju srknut varalicu dovoljno duboko da bi se zakvačili kako spada . Dan dva poslje moj drug Job je na classic shada i puno slabiju udicu dobio ovog ljepotana i potom ga slikao sa bakinim tosterom nažalost ! :-)

jobsom

Pročitano 736 puta