banner

Nedjelja, 05 Ožujak 2017 09:03

Somolov i somovska prigovaranja

Napisao

Naravno,tjedan godišnjeg mi je prošao da sam samo uspio jedan dan otiči u ribolov , a kako su štuka i smuđ u lovosdtaju , jedina opcija su balini ili som . Ujutro sam obišao par pozicija za baline ali gospoda nisu bila zainteresirana ili uopče nisu bila na njima . bar sam se malko prošetao dva- tri km po prirodi i ugazio govance pored pumpe . Jebemu , neko uredno sere na taj put več godinama , kolki kreten moraš biti da sereš na stazu a pored mjesta koliko hočeš ? Nadam se da če gospodin u paklu biti preko nosa u bačvi svojih govana !

Dok sam ja strugo govno sa patike na staroj dravi se skupio pozamašan broj penzionera koji su ko 50tih godina poneli alat i udarnički navalili na posao . Doduše nisu udarali novu prugu ali su zato orezali sve vočke , borove , breze i ostalo drveče koje je pustilo grane prenisko . Počiščeno je smeče koje seljačine ostavljaju uz vodu i izvučeni čamci , naravno da su zapalili i madrace koji su trebali postati smuđevska gnjezda , jebga . nakon obavljenog posla skuhale su se kobasice i jaja , sir i feferoni ,sve što napačenom penzionerskom tjelu treba da preživi do sutra ! Nažalost starosna slika društbva nam je takva da se može računati samo na penzionere , nekolicina mlađih ili rade ili rade po drugim državama . Bit če drž gače za koju godinu kako mi se čini .

2vl

Popodne sam probao promjeniti taktiku i probati drmnut kojeg proljetnog soma , znači mjesta sa dubinom , prelaz na pličak i pjesak . Obišao dva takva mjesta i na prvom čorak . Ni gavinjare ni dubokoronci ni gume ne daju rezultat , ispod samog mosta stajem na jedino slobodno mjesto i bacam twister u red head boji , griz , onako trom i kočnica zuji . Zujala je kratko , riba je ostavila otisak četke na plastici ,a ja nisam ni dao kontru , čisti amaterizam . Nakon par sočnijih psovki stavljasm starog Storm Wiggle Warta u najdubljoj varijanti , radi ko traktor tipa ursuz , i noije mi ga ugodno vodit 60 gramcem , trebam jači štap za ovakve varke . Vrlo brzo ope imam udarac na warta al bez realizacije , sumnjivo . Vidim da su mi na njemu trokrake predebele i totalno tupe pa ga skidam i stavljam delalande Miss Shad  pošto mi je to jedna uz twister od najdražih varki za soma . Prvi zabac i tup , živčana borba i konrtam kako če me susjed optužit da namjerno lovim smuđa u lovostaju .

Izronio je klen kakvog dugo nisam ulovio u Dravi , naravno na prejak pribor , na brzinu ga slikam i puštam te govorim susjedu da je to smuđ .

3kl

Pročitano 874 puta