banner

Subota, 25 Studeni 2017 13:59

Rođeni u blatu

Napisao

Ovaj tjedan smo Majstor i ja išli pročačkati neke stare pozicije koje su prošle godine davale ribu . Prvo palimo na zapad prema Viljevu i Moslavini . Solidan teren ali za Viljevo je voda bila previsoka ,a potez od Viljevačke karaule prema Moslavini preniska . Još malo uzvodno smo konačno našli kaljužu u kojoj smo se osječali kao debela Prasad u blatu . Hladno blato je taman ono što sam trebao da stavim nove čizme na pravi test . Oduvjek sam , jebiga , škrt za odječu i obuču . Jeftine termo čizme Neverland Comfort do -30 su se pokazale kao best buy do 300 kn cjeni i imam samo rječi pohvale za njih . Fenomenalno drže temperaturu nožnih prstića visokom i vrlo su lagane te ugodne za hodanje . A ko stoji u mulju i blatu par sati zna kako je imati tople noge najbitnija stvar na svjetu .

Jebeno blato je posvuda , hodamo ko da nas je neko friško naguzio , pognuti i polako . jedan neoprezan korak je dovoljan da se padne na guzičku u sekundi što Majstor vješto demonstrira .

Stojim na mjestu koje je široko samo da stavim stopalo i pol na njega te imam granje iznad glave i krošnju ljevo u void ,a također i klade zeru desno i nizvodno te nekzu usranu grančugu koja mi skračuje vođenje varke za pola puta al što je tu je , mjesto je oduvjek bilo produiktivno za gubljenje varki i dobiti pokojeg smuđa . Prvi mi udara za dana i isti tren nisam znao jel riba ili usrana grančuga . Mali Pacific Bay tradition 2 je u kifli sa svih metar i devedeset dužine , a Daiwa aegis 2500 lagano proklizava sa kočnicom stegnutom skoro do kraja . Ljep smuđ je vrlo živčan i pruža za smuđa nevjerovatan otpor . Pribor mi i nije baš prilagođen terenu i jiganju al me bolna leđa tjeraju da lovim laganim i kratkim štapićima .

P1070097

Maznuo je DMR Classic shada u limeta RH boji , stukao ga je totalno u grlo  i dosta krvari pa ga uzimam glede badnjaka i uveseljavanje familije , fišdickse nitko ne voli osim male čerkice . Ovo mi je tek druga riba ove godine koju nosim doma i kontam da nikad manje ribe ko ove godine nisam uzeo . Smuđa nosim u auto kadli i majstor nosi manjeg smuiđa da ga uslikam sa varkom u ustima , također na DMR Classic Shada ali u RH boji . Pušta mališu i pičimo svako na svoju stranu . Vračam se na poziciju i imam neko sumnjivo zbivanje taman pored potopljene krošnje . Čak ni na laganom štapiću nisam suiguran jel udarac ili grana što ne voidim ni po gumi kuju pušim u istom zabacu . Kačim novu gumu ali u lime boji i spuštam je pored iste krošnje i imam griz , realizacija mi je 100% kad su živci napeti , griz je taman rtakav da riba odmah kreče prema men ii nema tipičnog udarca nego mjesto toga samo se špaga opusti . Mališan je brzo van ii samo mu slikam gumu u čvaljama te ga puštam da pliva dalje .

P1070100

Za to vrjeme Majstor dobiva još jednog malog i klenčugu kakva se rjetko viđa na Dravi , a po klenu se vid i u kolkom blatu stojimo .

P1070106

U sumrak je izostala bilo kakva aktivnost i razočarano krečem prema majstoru da vidim hočemo na pivce ili čemo još pecati . Nešto bučka i čini mi se da se stari ludak spičko u vodu u mraku . Na njegovu sreču nije se spičko nego vadi smuđa sa visoke obale i još ima mogučnost da se strmopizdi . Smuđ je bio ljepši primjerak u zadnje vrjeme , uglavnom ove godine nas obojicu idu samo malecke ribe . Drago mi je da ove godine puno ribe pada na moje varke , classic shad je do sada ulovio sve grabežljive ribe u Dravi , Savi i Dunavu . Ulovljeni su smuđevi od 200 gr do 5 kg što me još više veseli da mu vjeruje cjela generacija pod vodom !!

P1070103

Pročitano 697 puta