banner

Ponedjeljak, 29 Svibanj 2017 17:32

Rasinja

Napisao

Dana 27.5. godine gospodnje 2017. sam se uputio na kup u Rasinju kod Koprivnice u organizaciji FB grupe Ribolov Hrvatska , kup je bio light sistem i najjači dozvoljeni štap je 25gramac .
Zadnjih dana sam gledao ulove sa jezera i uglavnom se lovio bass od 20-40 cm , a kako volim vatat bassa sam tako i podredio pribor , nisam htio nosit micro UL điđe jer mionako sumnjam da imam šanse pored Varaždinske ekipe u tom sportu pa sam si složio malog destroyera od 12 gr i norsstream basswanda od 21 gr da mogu bacati normalne varke za bassa . Varala sam također strpo minimalno , 10tak senka od 44 incha , par fat ika za daljine , yuki bugove i norris bugove za pecanje na viđeno te sumari tiemco  , ito 95 , griffon od voblera sa par zarica i popera te nešto spinerbaita u crnoj i beloj boji . Sve je stalo u pederušu oko pasa . U Rasinju stgžem prvi , čak i prije organizatora i kuvara , sa kuvarem sam suknio kavicu i čeko ostatak ekipe da se skupi . Uglavnom sve poznate face sa par mađarskih iznimki .
Nakon izvlačenja brojeva sjedamo u aute i pičimo na vodicu , naravno da sam se ušteko iza mađara koji su fulali put , a s njima i mi naravno . Vodica ljepa , mutna i poprilično velika , ja sam broj 32 i mogu se pozdraviti sa mjestima na brani ili ispod mostića naravno . Svi su pičili na branu ljevo , a ja sam krenio desno do jaja desnije i od M.P.Thompsona i Markačke zajedno . Zna se da ko ide udesno i zaglibi manje više , ja sam zaglibio skoro do koljena pošto je dio staze bio pod vodom glede povišenog vodostaja . Nisam jebo vodostaj ni 5% pa sam prošao u pumicama kroz blato ko ursuz na rezervi i došao do kraja staze koja liči na sve što jedan basolovac namjernik može poželjeti . Ima kanal , klade u vodi , trske , granje , lokvanja ...

rasinj

Samo na žalost nije bilo basseva u tih dva sata koliko sam potrošio uvlačeči varalo u svaku rupu u trsci i pod svaku kranu koju sam mogao dokučiti . Uglavnom stižem natrag do mjesta gdje se popije pivo i srečem neke simpatične mladiće koji mi plačaju pivu , kud su mi platili tud sam jednom od njih tuknio pol piva slučajno , slikam ih sa zmijom koju su dobili za rep i odlazim do brane vidit jel se mjesto malo rasčistilo . Sunce piči 100 na sat i baš sam sretan zbog belih mustad dresova koji su vrhunski za ovakve igranke po sunjari , da stvar ne bude baš savršena ope sam redneck pošto je buff osto u torbi al jebiga bar nisam ljubičast ko neki .
Na brani srečem drugara Hunjadija M. koji mi objašnjava di su ribe pozicionirane i što se lovi , malecki bassići , japići i di koji bandarčič - klenić , imaju ih po 30tak kom . Jebešga , sve ili ništa i imam solidan griz na spinerbait u propadanju , mislio sam da sam prebacio  kolegu Dubravka pa nisam opizdio kontru . Iskreno do onda sam več i izgubio volju glede sunca i lošeg ribolova . Ako ništa upoznao sam par finih momaka koje sam do sad znao samo u virtualnom svijetu te vidio par koje nisam vidio dugo vremena .  
Nakon natjecanja palimo natrag u vatrogasni dom gdje vračam dečkima pive i udilavam nešto malo varalica i jig glavica . Ručak solidan , mesica sa tanjurače te palim razvest robu po radnjama usput i doma pod ladan tuš . Ko je znao i pripremio se za ultralight ribolov je fino lovio , meni je to malko bez veze doduše ali dokazano učinkovito na ovakvim vodama . Najbolji su bili :

rasinj3


1. mjesto Mihael Hunjadi - 1873 boda, 76 riba
2. mjesto Hrvoje Šestak - 1275 bodova, 82 ribe
3. mjesto Zvonimir Jakopćin - 1096 bodova, 56 riba
4. mjesto Tomislav Segedi - 955 bodova, 35 riba
5. mjesto Dejan Kovačić - 556 bodova 42 ribeNajveća riba - štuka 61 cm - 244 boda Mihael Hunjadi
- bass 41 cm - 2015 bodova Mihael HunjadiOrgaizacija i suđenje korektni , vidimo se nagodinu !

Pročitano 1632 puta