banner

Srijeda, 11 Rujan 2019 21:47

Puškaš - popravni ispit!

Napisao

Dan nakon pačenja na jegenišu sam odlučio provesti u opuštajučem ribolovu , a ništa ne opušta više nego ribolov bass-a . Jazo treba isprobati novi čamac i trenirati na puškašu , a ja odmorit živce i glumit Jakšu , idealno .

Nalazimo se prije osmice u Belom Manastiru i pičimo direktno na vodu , dozvole sam rješio dva dana prije da se ne moramo najebavati prije pecanja . Na brzinu smo trknuli čamac sa prikolice i zaplovili , čamac je mali ali vrlo stabilan sa montiranim motorem napred , žao mi je što nisam tutnio i minkotu odpozadi da moremo brže jurcat po ovom ogromnom jezeru .

jabass1

Jutro je dosta maglovito i smrdi mi na dobar ribolov . Krečemo se lagano uz obalu i Bacamo prema trsci , pontonima i oko trave koja je u oblačićima blizu obale . Dobivam jednog na moju žabu , ne grizu baš veselo . Uskoro i Jazo dobiva par komada na Rapalinog ripstopa . Svako mjesto gdje sam procjenio da bi se bass mogao nalaziti se ispostavilo kao ćorak . Nisu bili niti uz obalu , niti uz trsku , rjetko granje koje viri iz vode nego random posvuda . Vjerovatno na vrhovima podvodne trave .

jazo2

Obišli smo dobar dio obale i oko podneva počeli udarati drugu stranu . Na jednom izbočenju mi stiska ljepa riba uz obalu na molixovog plivajučeg shada od 4 incha . Debela riba u punoj snazi , šteta što ih nema više na ovom ogromnom jezeru . Samo zbog te ribe se danas isplatilo doči i odmorit živce nakon par vrlo loših ribolova .

basja2

Cjeli dan nam prolazi u navozavanju okolo i bacanju varke cjelim putem ,  bassa na Puškašu ima i da se uloviti više upornošču nego ciljanim ribolovom na određenim mjestima . Nadam se da če se situacija idučih godina popravljati na bolje , makar poznavajuči običaje prosječnih hrvata … teško !

jazo3

Pročitano 626 puta