banner

Petak, 20 Listopad 2017 16:06

Pozdrav iz Hamburga

Napisao

Ljeto i pecanje na Dravi je za mene zavrsilo i doslo je vrijeme da palim za Hamburg. Treninzi su poceli i sve ostalo sto ide sa promjenom sredine - sitnih obaveza preko glave.

Naravno, nasao sam malo vremena da se raspitam o detaljima oko pecanja u Hamburgu jer gdje god odem netko peca. Nije bitno da li je to centar grada, glavni tok Elbe ili jedan od milijun kanala u gradu. Odmah do mojeg omiljenog mjesta za popiti kavu na samoj Elbi je rampa za spustanje camaca. Vikendom je na rampi strasna guzva i umjesto dobre kave rado bi uskocio u jedan od camaca. Nazalost, samo mogu gledati... Ali nece to dugo trajati!

pivomega

Upoznajem Jana, super tip! Covijek zna sta valja pa si je tako i poslozio zivot - radi kao brand manager u craft pivovari i peca. Prvi puta smo se nasli kod njega u pivovari i uz par piva pricali o pecanju. Saznao sam sve detalje oko vadjenja dozvole pa sam to polako krenuo rijesavati. (Btw, imam veliku zelju dovesti Šimu, Pulju, Albina i imenjaka u obilazak pivovare i pecanje. Vec smo nesto malo razgovarali o tome i nadam se da ce se ta ideja realizirati). Svaki slijedeci susret sa Janom na vodi je popracen vrhunskim craft pivima, cak testiramo i neke nove vrste - stvarno se ne mogu pozaliti!

Ubrzo je i dozvola izvadjena i sada mogu slobodno na vodu. Ono sto je jako zanimljivo je cinjenica da ispit kosta 70€ ali... godisnja dozvola je samo 5€ i moze se odmah uplatiti za tri godine unaprijed. Naravno, dozvola vrijedi za sve vode u Njemackoj. Vrlo zanimljivo za usporediti sa situacijom kod nas.

stapi

Stapove nisam nosio pa je trebalo nesto vremena da ih doguram do Hamburga. To me kostalo polomljenog vrha na novom Megabassu i zivaca ali barem mogu na vodu. Google maps mingovori da u blizini stana ima krasnih kanala koje sam odlucio istraziti. Manjih guma od 10cm nisam imao ali sta je tu je. Kutije su mi pune samo vrhunskim gumama (DM Ribolov i Keitech) pa ne sumnjam da ce ulov izostati. Jika rig, drop shot montaze i spomenute gume daju razultate i ocigledno je da su ti kanali puni lijepih bandara. Nikada ih nisam ciljano pecao ali u kratkom roku sam zavolio te ribe. Svaki izlazak se moze upisati do 10ak riba u kratko vrijeme. UL ribolov mi nije jaca strana ali ucim se. Od ulova bi izdvojio krasnog bandara oko 40cm kojeg sam dobio na Šiminog Clasic Shada na wormici sa 5g otezanjem. Zna dobra riba prepoznati jos bolju gumu!

hrvojeband

Cestitam Šimi i Pulji na odlicnom zavrsetku sezone i 4. mjestu! UL ribolov nas je kostao boljeg plasmana pa cemo na tome morati poraditi kao i uplatiti dodatne sate instrukcija za Šimu da svlada upravljanje motornim plovilima. Toliko za sada i nadam se da cu uskoro sloziti i nekakav video. Bistro!

bandarograda

Pročitano 3829 puta