banner

Subota, 27 Siječanj 2018 10:46

Otvaranje sezone 2018

Napisao

Ovogodišnje otvaranje sezone ribolova je bilo poprilično kasnije nego inače , stiso poso , inventure na više frontova , odrađivanje zaostataka i slične kočnice za otiči u ribolov .
Čamac mi zadnjih dva mjeseca prazne drugovi po štapu i krigli na što im se od srca zahvaljujem .
Nažalost mogu se nadovezati na post od priošlog otvaranja sezone sa još poraznijim zaključcima pa kranimo redom.
Ribolovna godina je krenula sa godišnjom skupštinom RŠU "Udica" Donji Miholjac , trebala je biti obična izvještajna skupština nakon koje čemo gucnut malo iz čaše i podružit se uz čobanac od divljači koji nam svake godine osiguraju momci i djevojke iz Lovačkog Društva "Vidra" Donji Miholjac na što smo im vrlo zahvalni . Čitanje izvještaja je bilo grubo prekidano i od početka skupštine je prezidente napravio grešku što provokatora nije zamolio da napusti skupštinu i ne opstruira njen rad . Samo jedan član koji se nije mogao suzdržati od upadica svakom u riječ na svaku temu je uspio uništiti svaki segment skupštine i razjebati raspoloženje svima do zadnje mjere . Na stranu što su izvješča bila kristalno jasna , što je financijska slika odlična , što je financijsko izvješče raščlanjeno do najsitnijih detalja , svi koji radimo nešto za tu udrugu smo bili grubo posrani bez nekog vidnog razloga . Uglavnom vrli govornik je uspio u naumu dotjeravši prezidentea do ludila , a sebe propisno osramotio pokazavši svu svoju kulturu , manire i bravure hrvatskog jezika ! Šečer na kraju je bio "govor" najmoprimca koji nije bio niti govor niti pravdanje , niti mi  dan danas pjesnik nije ostao jasan sa porukom koju je htio uputiti kao što ni ribički dom nije otvoren !?! Uglavnom i ovih par slova je potračeno previše na tu temu ! :-)

P1070182
Ribolovnice se i dalje vade kod mene u trgovini "King" Donji Miholjac uglavnom sam i dalje svaki dan raspoloživ od 11-15 svakin danom a ostatak zavisi o smjeni koju radim , dozvole se ne mogu kupiti za keš nego isključivo uplatom u banci preko opče uplatnice kao i prošle godine .

Daklem , jebo više papirologiju i mučke provokatore , uspio sam  ulovit jedan dan za ribolov napokon . Brzi dogovor sa drugom Albinom i u 15:00h pičimo nizvodno na zavšetak jednog divnog spruda koji je pozicioniran daleko od obale i gdje sumnjam da debeli smuđevevi leže i sunčaju se čekajuči skori mrest . Nisu čekali debeli nego smo imali par čvrkaca vjerovatno od strane bjele ribe i jedan pošteni griz na GT shada 13 ali umjesto ljepog smuđa na površini je ljepa štuka koja je jednostavno pucala po šavovima glede ikre u sebi . Prošle godine im je mrest debelo kasnio ,a ove ako se nastavi ovakvo sranje od poluzime če biti vrlo brzo kako i se čini .

P1070210
Štuka je nakon dve tri slike otplivala nazad u mutnu Dravu čekati topliju vodu da ostavi potomstvo , a nas dvojica smo se spustili malo nizvodno probati nabosti kakvog smuđa .
Jedino događanje je bio jedan tipični smuđevski griz na MD spickey 11 ali ga je riba samo razkrmačila po repu bez realizacije .
Prošle godine sam pisao o stanju vode nevezano za ribu , ove godine je stanje još ohoho gore od prošle . Ogromna jata kormorana koja su obitavala između Podgajaca i Črnkovaca sada su se preselila između Miholjaca i Đurđa . Drveče je prekrasne bjele boje , okrečeno kormoranskim govnima i sigorno jedan dobar dio šume neče izlistati na prolječe , nadam se da če biti kakvog dogovra sa lovcima glede svođenja populacije crnih govana na kolko tolko podnošljiv broj .
Dabrovi , jebali sebe . Svake godine ih je duplo više , ne postoji više 20 metara obale gdje nisu srušili drvo u vodu ili gdje im se ne vidi traga , za par godina ako se trenad nastavi ogoliče nam obale do kraja . Nisu opasni za ribu , čak štoviše , drveče u vodi je zaklon od kormorana i ljudskih kormorana ali brate što je previše-previše je .
Uglavnom godina je "ljepo" počela i nadam se da se neče tako nastaviti . Prijavili smo "Pike Masters ligu" i "Ligu grabežljivaca iz čamaca " na kojoj ove godine nastupamo maksimalno ozbiljno i prošlogodišnje 4. mjesto nam više nije prihvatljiva opcija !

Pročitano 950 puta
Više u ovoj kategoriji: « Rođeni u blatu 1. Kvartal 2018 . »