banner

Petak, 21 Srpanj 2017 11:03

Noviteti iz radionice

Napisao

Classic Shad

Shad od 10 centimetara čiste ljepote i klasičnog dizajna , namjenjen prvenstveno smuđu ali ne sumnjam da če se gaditi štuki , somu i bolenu . Rad mu je vrckav ali sitan te fino radi bokovima i cijelim tijelom , baš onako kako smuđ voli kad nije previše aktivan .
U planiranju i dizajniranju ove varke sam pokušao sve svoje znanje , zapažanja i iskustvo ugraditi u ovu varalicu . Na kraju je odeljano tri modela iz drveta i fimo mase pa napravljeni probni kalupi od gipsa . Probne modele nisam želio sam isprobavati pošto sam poprilično pristran nego sam ih dao gosn. Bunjevcu Zlatku  , čovjeku koji me je naučio direktno i indirektno o ribolovu više nego svi ostali zajedno . Majstor također ne filozofira puno u ribolovu nego šuti ko kuga i lovi uglavnom u prosjeku veče ribe nego mi ostala djeca .
Uglavnom , od tri modela su radila dva koja su si i inače vrlo slična ali je odabir pao na dotični pošto je na njega ulovio veče ribe . Smuđevi preko 5 kg su vjerovatno bili najbolji sudci u siromašnoj Dravi .
Classic Shad podnosi više načina montaža , a ove tri su mi najdraže .

1. jig glava

classic shad

Najljepše radi na glavama težine od 5-18 grama . Na njima ima najizraženiji rad bokovima .

2. jika rig

cshadjika

 

Meni osobno najdraži rig za ekstremno teške terena sa puno panjeva i prepreka u vodi , bio to kamen ili drvo , jika prolazi gotovo kroz sve sa minimalnim gubitkom varalica . uteg za jiku kao i sve jig glave te worm udice su naša proizvodnja i mogu biti odrađeni u bilo kojoj boji po željama kupaca . Ovaj štapić na slici je u boji kedera čisto iz zafrkancije , uglavnom lovim sa neofarbanima  .

3. weedless udice

cshadworm

Silikonac na worm udici sa otežanjima od 4-18 grama za čačkanje po priobalnom granju i panjevima je ljeti fina zamjena za wobllere koji ponekad ne mogu proči kroz krš glede trokraka . 

Sledge Hammer

sledgehammer1

Shad od 10 centimetara čiji je razvojni put bio težak ali na kraju uspiješan , nakon brojnih pizdarija i zajebancija (drugačije se ne mogu izraziti na žalost) , je ugledao svijetlo dana te nakon nekoliko prepravaka izgleda kao na slici .

sledgehammer2


Izrazito jaka bočna akcija sa velikim otklonima repa ga čini idealnom varalicom za velike dubine , mrak i izrazito mutnu vodu kada smuđ udara na sljepo sve što osjeti da se kreče . Uglavnom glave od 10 pa naviše grama su idealne težine za ovaj shad . Zbog bijele boje sa crvenim repom dosta štuka i danas bole zubi , nije veličine da bi bio ozbiljna varka za štuku ali ga očigledno ni jedna ne omaši . 

 

Maverick Shad

maverick shad

Shad sa čijim dizajnom nemam baš ništa , kalupe sam preuzeo od pajdaša Marija kojem se više to nije dalo raditi . Izgledom repa dosta podsječa na Relax silikonce , radom također , a bogami i tako lovi ! Dužine su 11 i 13 centimetara . 11ticu rado bacam smuđu , a 13ticu kad idem ciljano na štuku , somu se također ne gadi .


Fat Stick 5

stick

'Fat Stick je standardni stick za protiv bass-a mada sam uspješno lovio i smuđa sa njim . 5 američkih incha duljine i 14 grama težine predstavlja težu artiljeriju za veče udaljenosti , a svi znamo da su največi bassevi parkirani na baš tih par metara koje ne možemo dokučiti . Fat Stick može biti nasoljen radi bržeg tonjenja , sa kuglicama stakla u sebi razi ekstra brzog tonjenja , sa mirisom anisa ili mirisom raka . također može biti u tvrđoj varijanti za daleke izbačaje gdje se tako tvrđi ponaša praktički kao zara ili u mekšoj varijanti za ribolov na manjim  daljinama i ribolov u propadanju .
Montaže su raznorazne kao i svi bass stickovi od worm udice do wacky,jig,carolina,texas,split shot i ostale montaže .

Pročitano 983 puta