banner

Utorak, 27 Rujan 2016 15:43

Mini vodič za nadolazeči DM-Ribolov Cup 2016

Napisao

Da kažem nešto i za one koji još nisu nikad pecali na Staroj Dravi u D.Miholjcu.

Stara Drava je stajačica povezana kanalom sa Rijekom Dravom , veličine od 17 Ha i prosječne dubine 2 metra ,vrste riba . Štuka,som,smuđ,bolen,bandar,klen,crvenperka ,a bass ne bi bio pretjerano čuda da se ulovi.

 

Na natjecanjima (mahom društvena) sam uvijek dobro kotiro i bio među prvih 5. Taktika je bila jednostavna , običi što više mjesta i zabaciti što više puta primjerenu varalicu!Pa krenimo sa mjestima. Definitivno mjesto br. 1 je vez za čamce ispod ribolovnog doma,ima sve,travu,klade prelaz u dubinu i definitivno mjesto gdje se na natjecanjima ulovi riba (štuka) baš svaki put. Oko doma i 50tak metara uljevo je i največa dubina SD. tu je dno večinom tvrdo prvih 10tak metara od obale i ima pokoji panj ili klada pod vodom.Desno od doma prema bentu dubina se polako topi i uz bent je oko pola metra vode,ali to su svakako jako ljepa mjesta za štuke . Posle mijni ustave i kanala koji je uvijek pod gustom travom ide natjecateljska staza koja je kopana bagerom do 12tak metara. Znaci od obale do 12 m je kanal uz obalu,a na rubu kanale je malo trave i štuke pod njom.

Bolena ima u impozantnom broju,cjeli dan sevide raubovi, naravno da su vrlo zajebani za zajebat!Ko ima volje može okušati sreču sa laganim priborom i bar metar dva FC za predvez.od varala bi osobno odabrao huddle minnow od fish arrowa u 3 incha ili malu awarunu u ayu boji. Zare,vobleri ili poperi mi nikad nisu donjeli ribu. ima puno mališana ali i fini broj onih 2-5 kg.

Bandar,ima ih,ima ih i vrlo krupnih.Na natjecanjima se rijetko love ,vjerovatno zato što ih nema dovoljno da bi bili zanimljivi glede pobjede ! :-)

Crvenperki ima dosta, nisu pretjerano krupne i mislim  da je zanemarivo se zajebavat sa tom ribom na natjecanju.Lovio ih uspješno sa hopper popperom od storma ili mini slugom (pola) od illex-a.

Smuđ,ribe koje definitivno ima u zadovoljavajučem broju,mana je što je nezgodno vrijeme natjecanja ,il su siti od nočnog cuga ili su daleko od obale.Kakogod,svake godine se ulovi pokoji ljepi na natjecanju,uglavnom kao koleteralna šteta pri lovu štuke.Ciljano sam ih uspješno dobivao na slit shadove od sakure u 11 cm i 3 gr glavom,miss shad od delalandea i 16 gr dam FZ.

Som,ima ga puno,pogotovo sitnijih oko kile do trice.Grizu na sve ,a bonbon je Dupli damov ili lav FZ od 16 gr. Naravno da se skoro ne love na natjecanjima nikad,zašto,jebiga ne znam!

Štuka,riba koja je definitivno br. 1 na natjecanjima,ima je doslovno posvuda i mislim da nije bilo mjesta na SD da nisam ulovio bar jednu.Ove godine ima više trave uz obale pa je realno očekivati da če veče ribe ostati bliže obali.Od varala mogu nabrojat par mojih favorita za SD.

Oko ribolovnog doma uvjek ima nesto trave i panjeva pa mi je tamo br 1 leptir 3-4-5 sa montiranim twisterom na worm udici,ljevo i desno ima manje zapinjača pa mi tu gume donose najviše ribe. Delalande sandra,DMR twister,MD pike shad 11,delalande gt shad 11 uglavnom kričavijih boja pošto je dno crno,a voda uvjek blago mutnjikava.Oba kraja staze su pliča i zatravljena apsolutni favorit mi je manss shadow 13 cm u zutoj boji sa 1 gr olova na wormici,drugi izbor manss ili DMR žabac na wormici sa otežanjem ili bez.Čistiji dio staze mi je uglavnom rezerviran za kašike dam FZ 16 gr za veču daljinu i dno ili blue fox essox u sisi boji za drkanje uz obalu i lagano vođenje iznad trave.I onaj kanal kopani što sam spominjo na početku,kroz njega mi je top največi jebač malih štuka među voblerima ito 95 u mat tiger boji,ko ga ne zna voditi u metar dubini,nek crkne što bi rekla časna bernardica!

 

Nadam se da sam pomogao kolko sam znao i mogo! Vidimo se 9.10. na Staroj Dravi Donji MIholjac!

 

PS dolje je slika Zvonkeca sa jednom od prosječnih štuka iz SD.kup 2

Pročitano 1417 puta