banner

Subota, 10 Kolovoz 2019 09:53

Kučke Rijeke Drave

Napisao

Dravu ljeti volim kao i žene malu , ne duboku i toplu ( ovo baš i ne zvuči najbolje ) . No , ljeti po malom vodostaju i po plićacima kad voda ugrije jedino što se da loviti je klen i bolen koji su aktivni tokom cijelog dana pa je UL ribolov obično najbolja ljetna razbibriga !
Ove godine mi je u ruke došao Mollix skrimjan 0,5 - 7 gr koji bi mi na ligi trebao poslužiti za lov sa gumicama . Prvi test je bio na Dravi . Stižem na jedno ljepo mjesto gdje uvijek ima sitnijih bolena i jezova čisto da probam kakav je štasp pod ribom . iskreno na njega su mogli napisati i 0,5 - 3 gr i ne bi fulali ni malo .kačim malecku glavinjaru tešku 6 grama koja je za ovaj štapić možda i zeru tu mač al ajde ... puštam ju da tone u jednu rupu dubine oko 4 metra i vodim kao za soma uz dno sa pokojm agresivnijim trzajem . varka je stala u mjestu , a štap se napunio dokle se jadan mogao savinut i nitko nikud , kontam da je riba pošto sam osjetio trzaj glavom ali ne jebe me ni pol % . Legla je na dno i vjerovatno se zbunjeno pita ; "a koji je to sad kurac bio ?" uopče ne reagira pošto niti ne zna da smo spojeni Daiwa J8 0'6 i varivas light game FC od 5LB . Pošto se štap savio kolko se savinut dade počeo sam kurblat Luviasa i nekako pomako ribu s mjesta . Kreče se polako i ne odiže od dna . Som jebiga , nadam se ne pre velik .Par minuta se tako šetamo po dnu rupe sve dok mi nije dopizdilo pa ulažem znatni pritisak na ovako lagan pribor da odljepim ribu u gornji sloj vode gdje če se umorit prije nego dok leži na dnou ! uglavnom mi to i uspjeva pa sad imam šou po cjeloj uvali , leti od obale do obale i na kraju se diže na površinu , štuka jebem joj mater , čudim se kako još nije pregrizla tanki FC al ne sumnjam da hoče čim bude zrela za iči na slikanje . Nakon par minuta najebavanja se gospoja umorila i prihvatam je rukom i stavljam pored kape i torbice na brzinsko slikanje ne bili ju što prije vrnuo u vodu po ovom toplom vremenu . Naravno da je i ona imala svoje planove i nije bila za slikanje . Razjebala mi je sav pribor po pjesku , jadni Luvias 2004 se najeo sitnog finog Dravskog peska ko nikad u životu i čisto mi ga je žao al...okidam sliku kakva je da je , ko ga jebe , ionako nije za prodaju . Ljepa štuka , druga največa poslje one prošlogodišnje mame na UL .

20190721 180115pjesak
Perem pribor pa zatim sebe u toploj Dravi i pakiram se u čamac . idem probati ulovit koju ribu primjereniju ovom priboru . Imam jedno mjesto za klenove koji drugi ne siluju nikad pa se sidrim naspram njega da malo uživam u štapu .
Kuge su uvijek tu iza jednog ovečeg kamena koji pravi ljepi mirnjak . Naravno da su na redu prvo par sitnijih gladoša koji uvijek prvi stižu do varke i vrlo sam zadovoljan sa štapom i postotkom kačenja . Ciljana publika je uskoro počela gristi i ubrzo dobivam par ljepih 35+ klenova . sa štapom sam vrlo zadovojan . Supertanka i mekana fiber špica detektira svaki mrdac varke i ni jednom nisam imao kvrc od kamen ili griz da nisam znao što se dešava pod vodom . Pokušavao sam sam dobiti i kojeg ljepšeg bolena na pjesku ali štap je jednostavno preslab za kontre na 30 + metara sa zarama i udicama br 4 .

20190721 185555klen1

20190721 185817klen2

Par dana poslje idem izvesti u ribolov i drugu novu akviziciju , Shimano Yasei big pike casting 2,55 na 100 gr . Štap sam mjenjo sa onim naturistom Capanom , govno za govno a da vidimo čije če biti slađe ...
Osnovna namjena mu je som i glavinjare koje mi je počelo biti žao bacati sa običnim rolama , multič tipa Daiwa millionare bay casting je pravi alat za to . Ne trpi ni malo velike vibracije glede osobine spojene u dvije točke za razliku od stacionarnih rola . Stavit takvu Daiwinu ljepoticu na Shimanov štap je samo po sebi svetogrđe žešče al jebiga šta je tu je , govno se desilo samo i nisam imao boljeg izbora .
U starog limenka smo po ne znam koji put tutnuli tomos 4 koji je za divno čudo kresno od prve i guro čamac uzvodno ko da mu je prvi put u životu , staro drndalo je moje godište i vjerovatno je skoro za otpis :-) .
Šetam glavinjare od 45 grama kroz duboku rupu i na žalost nemam griza ali sam oduševljen glede jačine i osjetljivosti Shimanovog govneta . Bit če dostojna zamjena starom Milo demonu . bacam prema kamenu i nakon oštrog griza vadim malog klenića koji je eto odlučio spakovat glavinjaru koja mu realno osim trokrake ne stane u usta . Klenovi su u nekim situacijama gluplji od štuke , puno agresivniji i gluplji! I ovaj je iz klase klenohopter , miran ko buba kod privlačenja ,a nenormalan kad dođe blizu ruke , vrti se sa dvije trokrake ko ventilator .

20190805 144137klen gl

Na sreču sam nešto pametniji od Gorana iz Spinnera i neusporedivo ljepši pa ga prihvačam meredovom i diram samo sa Flagman titanium klještima koja ne hrđaju al zato im shrđa feder koji nije od titanijuma .
ubrzo nakon malog samoubice imam griz na dnu rupe , cista somovska klasika , ali na žalost malecka riba nedostojna močnog pribora !

20190804 192259som
Na povratku kočimo pored jednog ljepog špornja probati sreču još par zabaca , bacakamo i seruckam sa Majstorom o životnim pitanjima , pivu i cjeni goriva kadli mi vrlo dobra riba zbomba štap i nakon pol metra drila se otkači . Gledam u Vida glavinjaru i ne vidim tragove zuba koji bi odali štuku ili smušđa koji također nisu gadnjivi na veče glavinjare . ovaj put me bar boli kurac za štuke jerbo za soma ionako obavezno stavljam Knot to kinky od 55 lb ! Bacam dalje po istom mjestu bez uspjeha kontajuč da se riba ljepo piknula i odjebala s tog mjesta glavom bez obzira . Normalna riba bi naravno pobjegla ali ne i štuka , štuka ne jebe živu silu ! Stisla je za nekih 10tak minuta ponovo i ovaj put uspješno . Millionareu je kočnica stegnuta do kraja , Yasei savinut poprilično , a Sakurin sensibraid x8 0,24 cvili ko pičkica pa popuštam kočnicu . Ljepa štuka se digla na površinu i ovaj put je bar voljna biti mirna za fotku dvije .
Sve u svemu ljep dan za ribolov i puno srce . Nadam se da če Drava postati darežljivija sa dolaskom jeseni al do tada ... klenovi i ščuke !

20190730 180326štuk1

Pročitano 1057 puta