banner

Petak, 09 Lipanj 2017 22:55

Kirvaj na moru

Napisao

I tako umjesto na sjever put me odnio u Pulu. Jako me veselilo sto cu posjetiti drage mi ljude a nadao sam se i nekoj vrsti lova. Jutarnja kavica zavrsava dogovorom - subota lov a nedjelja ribolov. Tesko da moze bolje!

Lov je prosao u dobrom drustvu sa kumom ali od vepradi ni traga ni glasa. Nema veze, barem sam vidio novu optiku i najbolju lampu ikada koja bi mi dobro dosla za Dravu...

kov1U nedjelju u jutro lezerno krecemo na pecanje, nema zurbe ali nema ni kave... Ekipa je vrhunska i vec u marini krece dobra zezancija! Pogled na alat ne obecava puno - jedan peca na prst, drugi sa stapom spremnim na fight sa manjom tunom a meni stap sa polomljenom vrsnom vodilicom! Nema veze, ekipa je vrhunska a i 10 metarski brod takodjer. Hladno pivo i sunce su tu - pecanje pada u drugi plan.

Kako su se valovi digli prvo trazimo zaklonjenu uvalu da nas stiti od vjetra i za 30ak minuta sidro je baceno. 4 morska crva i 2kg srdela su spremne, o priboru je sve receno. Odlucujem da ne popravljam tu vrsnu vodilicu, moze se i bez nje spustiti olovo od 60 grama u 20ak metara dubine. Vec nakon 10 minuta svi smo se upisali sa ulovom i optimizam raste sa vec drugim otvorenim pivom! Zapazam da smo se sidrili tocno na stepenicu od cca metar visine, idemo macko!!! Nakon 2 sata pecanja vec smo natukli 20ak saruna, ocadi i ribona... Sve ide bolje od ocekivanog, cak se i polomljeni stap pokazao sasvim ok. Tada slijedi prvo "zapinjanje"... Prijatelj veze nove udice i olovo i opet zapinje... Da opet ne kida sve ponudim se da sa krme probam otkvaciti. Stap za omanju tunu mi je u ruci, a osjecaj skroz cudan. Shvacam da je nesto povecih gabarita na drugom kraju i krece dril koji je cak malo povinuo taj senzualni stapic! Riba se polako nazire u dubini i gle - ugor od barem 7-8kg... Bome ruzno je za vidjeti toliku zmiju. Nazalost, ugor odgriza florkarbon i pozdravlja se sa nama. Ekipa pizdi ali vrlo brzo ja dobijam dva, jedan odgriza a jedan je vani! Krajnji rezultat je 3:2 za ugore a dan zavrsavamo sa 30ak riba i odlicnom vecerom. Bome pravi kirvaj na moru!

Pročitano 499 puta