banner

Srijeda, 03 Srpanj 2019 18:25

Hrvatska Rapala Liga 1. kolo Rasinja 30.6.19.

Napisao

Mjesec dana prije prvog kola lige sam bio nervozan , a tjedan dana prije sam vec bio lud totalno . Jezera rasinja se nerado sjecam od prošle godine , imali smo više ribe od 6 ekipa ali smo svejedno završili na 8. mjestu . Jebiga , slušao savjete krivih ljudi i bacali samo male gumice s kojima smo ulovili more male ribe pa popušili kurac i oblizali ga na kraju !

IMG 20190630 WA0004
Ove godine slažem varke kao za bass ligu , uopce ne mislim o sitnim bassekima , tek pokoja picaboca za jezerskog klena kojeg takoder ima u Rasinji . Stavljam i par silikonskih glavinjara , neki kurac koji drugi zovu intuicija mi govori da bi trebao ...
Od štapova svaki nosimo jedan od 1/2 i jedan od 3/4 unce . Ja mericke Lamiglass i PacBay , a Puljic Alpsove . Predvezi fc 0,26 i 0,30 pošto ne mislimo imati milosti ove godine i pušit ribu glede prelaganog pribora .
Stižemo oko 7 u Koprivnicu , kratka kafa sa deda Pištom na tifonu i gas na jezero gdje je ostatak ekipe vec skoro pa spreman . Puno je podravskih ekipa na domacem terenu pa kontam da ce biti cupavo uguziti se u medalju ali sasvim bi bio zadovoljan sa 4. mjestom . prošle godine je pet 4. mjesta znacilo konacnu pobjedu u ligi . Samo da ne zaronimo .

20190630 094635
Startamo i nismo se dobro pozicionirali te odlazimo na mjesto koje mi se ne svida baš naj ali ajde , prvo da izvidimo situaciju . Puljic se malko požurio sa sidrenjem i početkom pecanja tako da za minutu ostajemo bez sidra , a voda nosi ko blesava . Puca mi žila u glavi dok pokušavam ostati pribran , sjebali smo vec na startu i to grande , bez sidra smo totalno u kurcu i van svake mogucnosti plasmana . Neko vrjeme smo pecali sidro na glavinjaru koju mi je neki kurac reko da ponesem pa sam poneo . Bogami smo ga dost brzo i upecali pa se spustili niže do Kuzme i Maria . Puljic na krenk za bassa vadi prvog pa brzo i drugog klena , a ja bacam i gledam u ova dva nesretnika kako vade ribu za ribom , polako krece i nas pa za jedno sat vremena imamo oko 9 mjerskih riba koje odnosimo na mjerenje . Malo smo lutali jezerom i opet se vratili na staru poziciju i upisali još dvije mjerske ribe pa i njih odnjeli mjernit u namjeri obici jezero run 'n gun tehnikom koja je trajala punih 10tak min do povratka na prvobitno mjesto koje zacudo nitko nije zaouzeo . Riba je radila u cugovima i dva takva je trebalo da ubodemo još 6 ljepih bassica i završimo natjecanje sa 17 riba . Ovaj put nismo uopce drkali sa malim gumam nego smo imali ljepo mjesto sa granjem pod vodom preko kojeg smo nježno krenkali Bomberom square a i nekim damovim krenkom i sve ribe ulovili na njih . Gume smo bacali samo kad bi riba totalno prestala gristi ali bez uspjeha . Škicanje najboljih prošle godine se isplatilo kao i uvjek , svako kolo lige se može nauciti nešto novo .

IMG 20190630 WA0008
Svi ostali koje smo sreli su dosta slabiji od nas i nekako si kontamo da smo izgleda na drugom mjestu što je za ovo jezero i nas fenomenalan rezultat . Na našu žalost Varaždin 1 i 2 imaju po par riba više od nas i guraju nas na solidno 4. mjesto .
Poslje natjecanja papamo solidan grah i dogovaramo se za sljedeci vikend kad pecamo na Lešcu pored Ogulina . Smuda lovimo od maloci i ne bi nam trebao biti problem ga ulovit ako budu raspoloženi , a sa klenom smo takoder solidni nakon školovanja prve sezone lige :-) .
Nadam se da cemo uspjeti otiči na ljetni odmor sa minimalnim brojem bodova i mirno docekati jesenski dio gdje smo prvo mi domacini na Staroj Dravi u D.Miholjcu .

20190630 161641

Pročitano 676 puta