banner

Petak, 27 Listopad 2017 10:33

DMR Classic Shad

Napisao

Nekidan sam ispraznio limeni čamac i malko pecao iz njega , a danas je red da ispraznim i plavu strelu , puna je otpalog lišča i vode . Taj predivan smrad tanina il lišča koji trune je pravi užitak mom raskošnom organu za disanje . Miriši tj. smrdi na smuđa , voda se relativno izbistrila od prekjučerašnje mini bujice i pala na normalu . Yamaha pali od prve , odlazim do velikog kamena oko tri glede štuka u uvali ali štuke ne reagiraju niti na spinerbejte , gume , a bogami ni kašike .
polako se spuštam do pozicije i bacakam spinerbait u obalu , probao sam sve , zabaciti na obalu , u vodu uzvodno i nizvodno , na drvo ali od štuke ni vau ! DMR Fat Lady spinerbait od 28 grama taman dokuči dno u brzoj dravi na 3 metra tako da mi je brzo postao ajdraža igračka protiv štuka . Samo đabe mu kad ne grizu .

P1060984
Na poziciji se parkiram oko 15 metara od obale i to se parkiram savršeno od prve , taman da mogu baciti ljevo i desno od panja bez zapinjanja što je sa obale nemoguča misija . Bacam DMR Sledge Hammera i imam opet kao i nekidan par momačkih udaraca koje pripisujem mrenama , ovaj put imam i glavinjare pa pokusavam dobiti griz na njih , neče ,a neče ni Pontoon 21 deep hasea koji kvrcka od dno . Ope guma i ope griz , moraču probati montirati malu trocu u rep samo glede mrene . Vrijeme do sumraka kratim bacanjem MD laste od 15 cm i s njom se igram tako da lerujem na panju i jigam od sebe sa lakšom glavom , što je poprilično zabavan način kračenja vremena , mali smuđarak ostavlja trag na sredini tjela laste u sfc dekoru , a po razmaku zuba vjerovatno je sličnih dimenzija kao i varka . Jebeni komarci mi zuje oko ušiju i grizu me za prste ,a ja sam sprej protiv izbacio iz kompleta za pecanje posto je skoro pocetak 11 mjeseca , uopce nema globalnog zatopljenja !?!
U sumrak prema čamcu pliva i prvi dabar , na nekih 15 m je dobio glavu od 21 gram u leđa i odlučio odjebat se nizvodno , stvarno su mi krenuli žešče na kurac iskreno . naprave toliku buku i rusvaj da poplaše ribu i na mađarskoj strani .
Glava od 21 mi je malčice bila preteška pa spuštam na 14 gr i stavljam DMR Classic Shada u bjeloj boji , sad su propadanja vrlo spora i ne udara od dno kao čekič nego se lagano prizemlji , a to je uglavnom razlika od uloviti ili ne uloviti ribu .
Da sam bio u pravu se pokazalo za par minuta , Hmg je u kiflici i solidan otpor sa druge strane .

P1070062
Nije prevelik ali nije ni loš , naravno sa vanjske strane panja koja je malko nedokučiva sa obale , inače taj panj je vjerovatno jebeni smuđevski muzej sa stvarima koje se ne jedu , sam sam ga okitio sa sigurno preko 100tinjak varki u zadnjih par godina .

Pročitano 541 puta