banner

Četvrtak, 08 Rujan 2016 10:29

DM Ribolov Cup 2016

Napisao

09.10.2016.(nedelja) Na Staroj Dravi u Donjem Miholjcu održače se međunarodno natjecanje u lovu ribe varalicom,DM-Ribolov Cup 2016.Kotizacija za natjecanje če biti 120.00 kn sa najavom ili 150.00 kn bez najave na sam dan natjecanja.
Kotizacija ukljucuje dorucak i rucak.
Prijave natjecatelja su od 7.00 - 8:00 h.Stara Drava D.Miholjac je voda od 15 ha površine,prosječne dubine oko 2 metra,ima dosta štuke,soma i smuđa.Za goste iz daljeg če biti osiguran smještaj u vikendicama ili kampiranje u ugodnom okolišu.Za prijave, kao i dodatne ili detaljnije informacije, možete nam se obratiti radnim danom između 9 i 15 sati na tel.098 16 89 075 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Organizator natjecanja je RŠU "Udica" Donji Miholjac
Medijski pokrovitelj www.dm-ribolov.com
S poštovanjem
Tomislav Šimunovic & dm-ribolov.com
PRAVILA
DM-Ribolov Cup 2016  je otvoreno medunarodno natjecanje u lovu varalicom pokrenuto s namjerom popularizacije varalicarskog ribolova sa “ulovi & pusti” pristupom.
Zbog osobitosti ovog nacina ribolova broj sudionika je ogranicen na 50 natjecatelja.PRAVO NA NATJECANJE I KOTIZACIJA
1. Pravo na natjecanje imaju sve osobe sa navršenih 16 godina života, neovisno o svome državljanstvu. Organizator može odluciti da se dozvoli i nastup mlade osobe ako smatra da ista zadovoljava svojom ozbiljnošcu i ribolovnom tehnikom.
2. Kotizacija iznosi 120.00 kn po natjecatelju, odnosno 150 kn ako se natjecatelj najavio na sam dan pocetka natjecanja.
3. Placa se prilikom prijave natjecatelja na sam dan natjecanja.
4. Natjecatelji se natjecu na vlastiti rizik i odgovornost.NAGRADENagrade ce biti ribicki pribor u protuvrjednosti minimalno 70 % kotizacije + nagrade sponzora.SATNICAPrijave za natjecanje ce se zaprimati do 8:00 h (toleriracemo maksimalno pola sata za zakašnjele natjecatelje),a samo natjecanje pocinje u 8:15 h i traje do 13:00 h. od 13.00h-13:15h svi natjecatelji moraju predati natjecateljske liste najbližem sudcu.U 14h je proglašenje pobjednika i rucak.
SUCI1. Sudacka ekipa vrši mjerenje ulova i kontrolira poštivanje propozicija.
2. Tijekom natjecanja suci su ovlašteni i za nadzor gledateljstva koje ne smije ometati natjecatelje.
3. Suci su dužni na licu mjesta razmotriti moguce primjedbe natjecatelja vezane uz regularnost natjecanja, te ih evidentirati u zapisnik. Primjedbe se podnose najbližem sucu odmah po uocavanju razloga iz kojeg se podnose, odnosno u slucaju da to nije moguce, najkasnije 30 minuta po završetku natjecanja i to neposredno glavnome sucu. Naknadne, kao i nepravovremene primjedbe nece se razmatrati.
4. Suci su ovlašteni u bilo kojem trenutku, pregledati i provjeriti regularnost opreme i varalica svakog od natjecatelja, a natjecatelj je dužan iste dati na uvid bez ustezanja.
5. Kod nepoštivanja propozicija, svaki sudac prema vlastitom nahodenju može opomenuti, a u slucaju drasticnog kršenja pravila dužan je bez odgadanja obavijestiti glavnog suca koji je ovlašten i izreci mjeru diskvalifikacije natjecatelja.PROPOZICIJEPropozicije ovog natjecanja odreduje iskljucivo organizator, a za njihovo tumacenje na natjecanju ovlaštena je iskljucivo komisija sastavljena od predstavnika organizatora i glavnog suca.PRIBOR, MAMCI I OPREMA
1. Lovi se iskljucivo varalicarskim priborom i varalicom. Najveca dozvoljena dužina štapa je 305 cm.
2. Natjecatelji su dužni imati i koristiti adekvatnu cuvaricu (ne metalnu) za cuvanje ribe, te odgovarajuca kliješta za oslobadanje udice. Bez cuvarice i kliješta natjecatelju nece biti dozvoljen pristup natjecanju.
3. Dozvoljena je upotreba podmetaca, a zabranjena je kuka (“gaf”),metalna klješta (lip graber,grip...) i slicna pomagala koja oštecuju ribu.
POSTUPAK S ULOVOM1. Sve se ulovljene ribe lakše od 3 kg puštaju odmah nakon mjerenja i vaganja. Ribe teže od 3 kg zadržavaju se u sudackoj cuvarici dok se ne obavijesti organizator koji ce odluciti da li se riba zadržava u sudackoj cuvarici za potrebe snimanja ili se pušta odmah. Izuzetno, organizator može odluciti da se i lakša riba radi potrebe fotografiranja duže zadrži u cuvarici.
2. Nakon ulova natjecatelj mora maksimalno pažljivo osloboditi ribu, živu je spremiti u cuvaricu, te otici do najbližeg sudca.
3. Da bi ulov bio važeci za bodovanje i plasman, potrebno ga je ostvariti bez icijeg uplitanja ili bilo kakvog oblika pomoci.
4. Riba se u vodu pušta u prisustvu suca.
5. Nakon upisa ulova i ovjere startne liste natjecatelj može nastaviti ribolov birajuci mjesto po želji, a u skladu s propozicijama natjecanja.STARTNA LISTA1. Svaki natjecatelj prije pocetka natjecanja dobiva startnu listu koju nosi sa sobom, a koja sadrži izvuceni startni broj i rubrike za upis ulova. U slucaju gubitka startne liste, dotadašnji ulovi se poništavaju, a od najbližeg suca potrebno je zatražiti novu startnu listu za upis ulova.
2. Nakon mjerenja i vaganja ulova sudac u startnu listu upisuje sljedece: vrijeme ulova, vrstu, težinu, dužinu ulova i varalicu na koju je ulov ostvaren, što ovjerava svojim potpisom. Iste podatke sudac upisuje i u svoj zapisnik. Suglasnost sa upisanim natjecatelj potvrduje svojim potpisom na startnoj listi. U slucaju da natjecatelj smatra da rezultati dobiveni mjerenjem ne odgovaraju stvarnom stanju, poziva se glavni sudac ciji je sud mjerodavan i konacan. Glavni sudac, u slucaju kada se pokaže da je ponovno mjerenje bilo neopravdano može prema vlastitom nahodenju ovlastiti suca kod kojeg je mjerenje ponovljeno da su njegova daljnja mjerenja konacna i mjerodavna bez prava prigovora.
3. Startne liste su osnova za bodovanje koje vrši komisija koja se sastoji od glavnog suca, predstavnika organizatora, i natjecatelja sa izvucenim startnim brojem 1. U slucaju sprijecenosti natjecatelja sa startnim brojem 1 njegovo zaduženje preuzima prvi raspoloživi natjecatelj po uzlaznom redu prema startnim brojevima. Navedena komisija izracunava bodove i odreduje ukupan plasman natjecatelja.
Startna mjestaStartna mjesta nece biti obilježena sa brojevima nego ce svaki natjecatelj po primitku (izvlacenje iz šešira) startne liste imati pravo kretati se po stazi po volji.BODOVANJE, ODRE?IVANJE PLASMANA I KAZNENE MJERE1. Boduju se ulovi pastrvskog grgeca, štuke, smuda,klena,bolena,grgrca,patuljasog somica,crvenperke i soma.
2. Eventualni ulovi ostalih ribljih vrsta nece se bodovati.
3. Boduje se dužina i težina ribe. Svaki centimetar i svakih 10 grama nose jedan puni bod5. Da bi riba dobila bodove za dužinu, mora biti minimalno sljedecih dužina: pastrvski grgec =>30 cm, štuka => 40 cm, smud => 40 cm, som => 60 cm,bolen 40 cm ,ostale vrste ne podlježu min. mjerama i boduju se 1 cm 1 bod + 10 gr. 1 bod.
4. Eventualni ulovi ostalih ribljih vrsta nece se bodovati, ali se radi prikupljanja statistickih podataka evidentiraju svi ulovi.
7. Boduje se dužina i težina ribe. Svaki centimetar i svakih 10 grama nose jedan puni bod, a sveukupan zbroj bodova daje pobjednika natjecanja.
5. Riba koja ugine ili je jace ozlijedena (procjenu da li je riba jace ozlijedena donosi sudac) zadržava se u sudackoj cuvarici, a natjecatelju koji ju je ulovio donosi negativne bodove prema istom nacinu bodovanja ali sa negativnim predznakom.
6. Opomena za nešportsko ponašanje ili blaže narušavanje pravila donosi 100 negativnih bodova.
7. Pozitivni i negativni bodovi medusobno se poništavaju.
8. Natjecatelj sa vecim brojem pozitivnih bodova ujedno ima i bolji plasman.
9. Druga uginula ili jace ozlijedena riba automatski diskvalificira natjecatelja.
10. Pokušaj prijevare za sobom povlaci poništenje plasmana i diskvalifikaciju.
11. U slucaju kod bodovno izjednacenih natjecatelja pobjeduje natjecatelj koji je ulovio pojedinacno krupniju ribu ili ako oba natjecatelja imaju isto tešku ribu,pobjeduje natjecatelj koji je vremenski prvi ulovio najkrupniju ribu s liste.
12.U slucaju da se ne ulovi ni jedna riba ili da se ne upiše dovoljan broj natjecatelja za sve predvidene nagrade,organizator ce organizirati izvlacenje iz šešrira!

Pročitano 3584 puta
Više u ovoj kategoriji: « UltraLight Smuđ i balin »