banner

Četvrtak, 13 Srpanj 2017 09:14

Cirka 2. kolo Hrvatska liga - Ribolov grabežljivaca iz čamca

Napisao

Nakon teškog kola na Lešću , iduči vikend pičimo za Varaždin na cirku , klen i balini u malo prijateljskijim uvjetima nego u bistrom lešću .
Krečemo u 3:00 ujutro i uodmah sranje na cesti , iza Viljeva gori kombi uz cestu , na  brzinu se uvjeravamo da je vozač ok i da su zvali policiju te se udaljavamo posto imamo pametnija posla nego gledat kako gori .
U Varaždin stižemo malo prije 6:00 h te smo uodma navalili na kavu , prvi smo u domu , dečki slažu sendviče , a taman se skuplja i ostatak ekipa !
Plan je biti oko 4tog mjesta ili u zlatnoj sredini pošto se prva dva kola love picaboce od riba koje inače rijetko lovimo . Kontam da imamo sve varke koje trebamo imati i da neče biti problem uloviti riba za solidan plasman . Dobivamo čamac od Varaždinaca na čemu se posebno zahvaljujem gosn. Šestaku , ukrcajemo stvari i krečemo na vodu .
U prvih pol sata dobivamo jednog klena od 26 cm pa bandara koji je odlučio crći uodmah , te ga sudac ne boduje , jadničak je crko od muke kad je vidio koji su ga lajbeki upecali . U nastavku imam još par grizova sličnih bandara ali realiziram samo jednog za mjerenje . Sunjara piči nemilice i stajanje u malom gumenjaku cijeli dan na suncu uzima svoj danak . Ovaj put bar imamo ladne vode i par ladnih piva u čamcu pa ne oskudjevamo ko prošli put kad smo pili pišaku od kozela skoro kao  Bear Grylls kad je najžedniji !

cirk


I ovaj put nas sreča nije mazila , imali smo par balina taman ispod mjere , meni je otpao debeli klen , a Hrvoju vjerovatno još pravo deblji . Probali smo svašta ali nije išlo nikako .
Radili smo i standardne greške , preblizu obale , prejak pribor , previše bučili za klena . kako god završili smo na grandioznom zadnjem mjestu koje smo dijelili sa još jednom ekipom te smo u sveukupnom poretku šesti . Iduča tri kola bi se stanje trebalo popraviti pošto doazimo na ribolov koji nam puno više paše te na kombinaciju štuka-smuđ .
Dečkima iz Varaždina čestitam na odličnoj organizaciji kola i na fenomenalnom gaženju konkurecije !

pobjcir

Najbolje rezultate nakon pet sati natjecanja u konkurenciji osam ekipa postigao je Varaždinski Team Interland 1 (Županić – Šestak), koji je opravdao ulogu favorita na domaćoj vodi i uvjerljivo osvojio prvo mjesto s 25.000 bodova i 32 ulovljene ribe.Drugo mjesto s 8.500 bodova zauzeo je Team Pontoon21 (Kuzmić – Matijašić) s 14 ulovljenih riba. Treće mjesto osvojio je Team Interland 2 ( Fajt – Jakopčin) s 4180 bodova i pet ulovljenih riba.

Pročitano 512 puta