banner

Četvrtak, 01 Lipanj 2017 15:40

Bez kite u svatove #2

Napisao

Dok smo čekali zadnje dane da prestane lovostaj na smuđa , vrijeme smo kratili pokušavajuči dobiti kojeg klena i ostalo pizdopalje iz rio dravosa . Kako mi se čini da je mrijest u Dravi koja bilježi rekordo niske vodstaje za ovo doba godine totalno otišo ukurac . Klena uopče nema na standardnim pozicijama , nema ni balina također tamo gdje treba , a bogami ni štukira uz obalu .Ujutro u 5 krečemo čamcem od mosta pa sve do viljevačke karaule , na poziciji smo za 40tak minutica . Predivna slika Drave i pare koja se diže u tišini , romantika je na vrhuncu !

rio1

Da ne bude vraga prebacujemo temu na novi elektro motor koji smo kupili za potrebe lige , a također če biti vrlo koristan kod ribolova koji danas planiramo , a to je da se spuštamo čamcem i zabacimo na svako izgledno mjesto . Štapovi Megabass sa montiranim Daiwa Luviasima su spremni i dršču od nestrpljenja !
Naravno da motor nismo mogli instalirati zbog tehničkih problema pa smo osuđeni na ispravljanje kursa veslom koje Hrvoje ope nije ponio , ispravljačemo kurs kurcem očigledno ! Nije naučio školu s Borovika  :-)  Svečano obečajem da ču im pokloniti veslo i ako ga još jednom zaboravi isto gurnuti tamo gdje sunce ne sija sa šire strane!
I tako napenaljujemo se na kamen iznad takmičarske staze koji inače zovem "Trofejni kamen" pošto tamo uvijek leže najdeblji klenčuge .
Ni "K" od klena na tom mjestu najavljuje loš dan za ribolov !

rio2

Spuštamo se preko staze i nizvodno prema viljevačkom kanalu uz  pokoji čvrkac i pokojeg maleckog klenčića , mislim da mi je teorija da su veliki preokupirani sexom ispravna ! Posle kanala mi Daiwin pettit peanut u ft boji samo staje ko ukopan , a ja ne udaram kontru pošto sam velikog balina zamjenio sa granom , prekasno ga vidim u pličaku , jebiga , najvči uvijek pobjegnu .
Nedostatak vesla "koje uvijek mora biti u čamcu!" se vidi na sprudu ispred viljevačkog kamena kad smo se glede nasukavanja na sprud malo odgurivali meredovom , a malo je i Hrvoje vukao čamac ko konjo žeravi!

rio3

Uglavnom odro sam ga 4:1 u ribi , a on mene 4:1 u zabacivanju iza leđa što je nova i neprevaziđena stealth tehnika zabacivanja .

rio4

Oko pol 11 završavamo sa ribolovom i ja odo na radno mjesto nažalost .

Pročitano 621 puta