banner

Nedjelja, 18 Lipanj 2017 16:13

Balini prije kiše

Napisao

Kontam da ove godine nisam ni jednom ozbiljnije izašao na baline , a plaža ujutro mi je bila uvijek jedna od najomiljenijih destinacija za mušičarski štap pošto se tamo mogu sasvim ljepo razmahati . Usput ribolov u 30-40 cm pličacima gdje balini uleču i naganjaju kedere je vrhunski adrenalinski doživljaj . Navečer sam otišao u sobu skinuti prašinu sa starog alpsa #6 i namazati žnjoru speed lineom kadli kontam da sam ostao na samo jednom streameru i par suvih buba , taj tren mi se nije dalo vezati nove tubice pa sam se preštelo na spin komplet . U kutiju slažem jedno 15tak malih zarica i lil buga od salma . Ostatak ekipe ostaje doma , samo topwater i dokurca !Oko 5 ujutro sam na plaži i tjeram ovečeg lijova koji pretražuje jestivost smeča koje kupači ostavljaju za dana , očigledno nije imo sreće . Kreče prema kamenu ali je zadnja visoka voda preuredila taj dio , malo je preduboko da prođem pa se stenjajuč vračam prema otoku . Fini sitni pjesak je muka za moje napačene tetivice .
privi zabac na odsjeki kod otoka rezultira jednim manjim oko kile , a iduči ope potvrđuje da su tu i da papaju makar ne raubaju uopče .

balsmithIduča dva sata šetam ljevo desno od otoka do kraja spruda i malo-malo imam ribu na štapu , nisu preveliki , među njima je bilo par malih kamikaza koji su jedva strpali trokraku u usta . Sve zare rade potina , puljičeva ,dankraft ,smith i što me najviše razveselilo zarica koju radi moj drug Frog oliti Tomo Lončarič , u principu ni nije zara pošto tone i radi čuda dok tone , a može se voditi na više načina . Taman pored jednog granja stavljam lil buga pošto sam sumnjo na debelog klena , griz i ipak nije tolko debel al je klen .

kl12
Kišica se počela pretvarati u pljusak pa sam se povukao doma pošto nisam baš preveliki fan kiše i mokrih gača . Iduči put vežem streamere i odo mahat .

fr1

Pročitano 441 puta
Više u ovoj kategoriji: « Kirvaj na moru Brancini #2 »